Tryggt ställe att förvara cykeln

– Vi upplever att flera kunder önskar garage som ger möjlighet för plats till både arbete och hobby. Sålunda blir garaget använt till lagring av dyra föremål, som cyklar, skidor och verktyg. Då är det viktigt att veta att garaget är tryggt, säger VD i Igland Industrier, Dag Erik Heier, som säljer de kända garagen från Igland Garasjen, tidigare Grimstad Garasjen och Norges Garasjen.

Stora, oskyddade värdesaker

En undersökning gjort av Infact på väga av Igland Garasjen visade att 7 av 10 norrmän har värdesaker för upp till 100.000 kronor i garaget, förutom bilen. Utarbetade och dyra karboncyklar drar upp.

Igland Garasjen har följt utvecklingen i flera år. De har haft glädjen av att sponsra Thor Hushovd nästen helt sedan han började med cykling. Hushovd har varit en stor inspiration för cykelsporten i Norge, och har bidragit till att många tränar och motionerar på cykeln.

Norrmän använder mer pengar och tid på cykel än någon gång tidigare. Desto viktigare är det att ha en trygg plats att förvara cykeln på. I tillägg till att cykeln och andra dyra värdesaker i garaget kan bli utsatt för stöld, kan värdesakerna bli förstörda av fukt- och värmeskador, om lagringsförhållandena inte är bra nog.

Garage med bod, antingen på sidan eller innerst, tryggt säkrat med en solid dörr, är ett praktiskt ställe att ha cykeln. Har du plats till en skiljevägg hindrar du också att du får ripor i lacken.

Säker lagringsplats

Dag Erik Heier menar att möjligheten för säker lagring är en förutsättning för ett bra garage.

– När vi startade produktionen av garage på 1960-talet blev de byggda för att ge skydd åt bilen. De var gärna små och trånga, utan möjlighet till lagring. Dagens garage skall täcka flera behov och har blivit en central byggning på tomten. Garaget har ett stort bruksområde, och därför måste folk vara uppmärksamma på att garaget är tillräckligt isolerat, att portar och dörrar har bra säkring och att garaget fungerar som en säker lagringsplats och hobbyrum, säger han.

Det finns också många praktiska lösningar för lagring och annan användning av garaget. På nätsidan igarasjen.no hittar du nyttiga produkter till garaget, som till exempel portöppnare eller kajakupphängare.