Kvinna från Lillesand vann ett Igland Garage

Igland Garasjen har i år deltagit på «Gör din bostad bättre» mässor över hela Norge. På dessa mässor har det varit en tävling där två personer från varje av de 19 mässplatserna har gått vidare till den stora finalen. Huvudpriset har varit ett hus från Hedalm Anebyhus och ett garage från Igland Garasjen till ett värde av kr 1.300.000,-

Det var ett förväntansfullt gäng som var samlat på Oslo Militære Samfund lördag förmiddag 28.11, och efter en god lunch var det dags för dragningen som leddes av Sinnasnekker’n Otto Robsahm.

Nyckel nr. 28 passade

På scenen stod en dörr, och nervöst drog varje deltagare sin nyckel. Sen var det dags att prova nycklarna, och spänningen steg när de en efter en gick fram till Otto. Till slut var det nyckel nummer 28 av 38 som passade. En lycklig Ann Beate Methi (50) från Lillesand kunde jubla för den fantastiska premien, och när hon låste upp dörren kastade hon sig i armarna på Otto och gav honom en björnkram.
Plukker nøkkel

– Det var lite konstigt att vinna, erkänner den glada kvinnan. Hon kände sig ändå ganska självsäker när hon gick fram. – Jag bara stack in nyckeln och vred om, ler hon. – Det gick fort och lätt! Med sig till Oslo hade hon sönerna Niclas på 7 och Jarl Magnus på 10 som bubblade av spänning, och blev jätte glada för sin mammas skull. De fick jobbet att ringa familjemedlemmar och berätta om vinsten, som skickade varma hälsningar till deras tursamma mamma. Bostadsmässan i Arendal i oktober var definitivt värt turen för familjen på tre.

– Nu är jag på jakt efter ny tomt säger Ann Beate, när Igland Garasjen pratade med henne på telefonen. – Det skall bli helt fantastiskt att kunna få ett helt nytt hus, och ett garage som jag kan använda till förvaring av bil, trädgårdsmöbler, cyklar och ved. När allt kommer på plats kommer det att göra vardagen mycket lättare. Nu står till exempel trädgårdsmöblerna ute hela året eftersom jag inte har plats för dem i mitt nuvarande garage.

– Jag hoppas vi kan flytta in till sommaren eller tidig höst, avslutar Anne Beate Methi.

Text: Majken Svorstøl/Compass Fairs och Jan Kristian Benestad/Igland Garasjen. Foto: Marius Melsether/Compass Fairs