Klar för vintern

Dag Werner Skeie-Langenes har blivit garageägare. Nu kan han äntligen glädja sig åt vintern.

Kristiansandmannen är en av många som i lång tid har önskat sig garage. Ett varmt ställe för bilen på vintern, och ett tryggt ställe att lagra trädgård- och sportutrustning, både smått och stort.

– Vi har saknat ett garage, speciellt på vintern, men i år blir det annorlunda. Vi ser fram emot den, säger Skeie-Langenes.

igland-garasje-magasin3

God och snabb respons

Garagemodellen hittade han genom att söka på Internet.

– Igland Garasjen verkade vara den största leverantören. De har en översiktlig nätsida – garasjer.no som gjorde att jag enkelt kunde hitta en standardmodell som passade mina behov. Det bästa var att jag kunde tillpassa den väldigt mycket jämfört med vad man kunde göra hos andra leverantörer, säger Skeie-Langenes.

Han rosar snabb respons och tät uppföljning från kundvägledare Morten Løvheim som svarade på hans förfrågan via priskalkylatorn på garasjer.no.

– I hela processen har jag varit i kontakt med Løvheim. Jag har frågat och grävt om diverse lösningar, och han har hela tiden följt upp och gett mig goda svar. Han har till och med låtit mig ändra på en lösning efter att jag hade skickat in produktionsbekräftelse, även om det inte skall vara möjligt. Det visar flexibilitet, säger Skeie-Langenes som betraktar sig själv som en nöjd kund.

Många valmöjligheter

Standardmodellen som Skeie-Langenes valde är ett brett enkelgarage – 440 cm i bredd och 560 cm långt. Skeie-Langenes förlängde längden till 680 cm och fick då möjlighet att ha en bod innerst. En 36 graders taklutning gav han i tillägg plats för ett loft.

Ingångsdörren, som i standardmodellen är placerad på framsidan av garaget, valde han att flytta till sidan av garaget. På det sättet kunde han få en bredare garageport. Ett fönster placerades vid dörren, och fasaden valde han att få levererad färdig grundad.

– Inledningsvis fick jag pris på vad det ville kosta att få garaget levererat som byggsystem av element, men också som färdig kapat/precut. På så vis låg Løvheim före mig och presenterade olika valmöjligheter. Det var jätte positivt att få så god vägledning.

Skeie-Langenes valde att få garaget färdig monterat. Det tog tre dagar från leverans tills garaget var färdigt.

– De var väldigt serviceminded, också de som monterade garaget, berättar han.

igland-garasje-magasin2

– Väldigt bra

Det återstår att måla garaget, isolera det och lägga sten på utsidan. Efter det ser Skeie-Langenes verkligen fram emot att använda de nya kvadratmeterna.

– Vi ser fram emot att få plats till snöfräsen, gräsklipparen och annan utrustning som behöver lagringsplats. Det blir också väldig bra att få parkera bilen inne i vinter, säger Skeie-Langenes.