Hur mycket kostar ett billigt dubbelgarage?

Imenes 620-170
Vad måste du tänka på och vilka faktorer spelar in i priset när du skall köpa ett dubbelgarage? Alla undersökningar visar att de viktigaste kriterierna för garageköparna är pris och kvalitet. Dessa hänger ju också naturligtvis ihop. Olika förhållanden som påverkar priset på ett dubbelgarage är:

1) Storlek på dubbelgaraget

De billigaste dubbelgaragen är också gärna de minsta (560×560). De ger få möjligheter utöver det att parkera bilen. Om du till exempel kan bygga ett garage med bod eller loft, kan du få möjlighet att flytta ut en bod du har inne i huset och öka boarean. På det sättet kan ökningen i värde du får på huset och tomten generellt finansiera hela dubbelgaraget.

Läs mer om dubbelgarage

2) Hur mycket vill du göra själv

De billigaste dubbelgaragen levereras som en precut som du själv måste montera ihop. Ju mindre du önskar att göra själv ju högre blir priset. Hos Igland Garagen startar det billigaste dubbelgaraget i oktober 2018 på 75 000 kr.

3) Materialkvalitet

De flesta leverantörer följer svensk standard, men det kan ändå vara skillnad på materialkvaliteten. Ligger standarden de följer på minimikravet, eller är den högre? Kommer trävirket från Skandinavien där bygget skall stå, eller kommer det från andra ställen där trävirket växer snabbare? Är det obehandlat, eller behandlat material? Alla dessa faktorer påverkar inköpspriset på garaget, men påverkar samtidig hur lång «hållbarhet» ditt dubbelgarage kommer att ha.

4) Erfarenhet

En leverantör som har levererat många garage under flera år, har upparbetat sig erfarenhet som gynnar kunderna. En lokal snickare bygger kanske 6-8 garage per år, medans en stor leverantör monterar ihop det samma antalet varje dag. En leverantör som har levererat tusentals av garage, har fulländat leveransen så att du får störst möjliga utbyte av minsta investering.  Det vill säga att du kan få högre kvalitet för ett lägre pris jämfört med om du väljer andra att bygga ditt dubbelgarage.

5) Grundarbete

Det kan vara stora variationer i kostnader på grundarbete, både beroende på hur mycket du måste göra, och inte minst, hur mycket du vill göra själv. Det som är väldig viktigt att tänka på, är att ett bra grundarbete ger den bästa basen för ett bra garage. Vanligtvis kostar gjutning av platta med sockel ca kr 1500,- – 1700,- per kvm. Priset förutsätter att riktig grundläggning är utfört innan. Om det är nödvändigt med annat omfattande grundarbete, som till exempel sprängning, ökar priset.

Andra förhållanden

-Val av utrustning och extrautrustning
-Extra brandsäkring.
-Måste du söka bygglov? Byggansökan kostar pengar.

Hur mycket kostar ett billigt dubbelgarage?

Svaret på hur mycket ett billigt dubbelgarage kostar, beror alltså mycket på vem som skall köpa garaget, samt vilka önskningar och behov garagekunden har. Ett bra tips är att starta med att undersöka detaljplanen så du vet vilka möjligheter du har, innan du går vidare och hämtar offerter. Nu kan du sätta upp ett garage på 25 m2 utan att ansöka om bygglov, men du behöver dock göra en bygganmälan, om du är innanför alla kriterier i Plan- och Bygglagen. Ta gärna kontakt med oss i Igland Garagen om vi kan hjälpa dig med något, eller så kan du fylla i våran garagekalkylator för att få ett bra garageerbjudande.

Gå till garagekalkylatorn

Prisexesempler inkl. moms, exkl frakt per februari 2016

G-1-3Dubbelgarage Fjære 560×620
-Byggsats element kr 96 000,-
-Färdig kapat (precut) garage kr 80 000,-
Priset inkluderar fönster, dörrar, portar etc. som du ser på bilden. Grundarbete, målning och elektriskt arbete är inte inkluderat.
Kunden kan ha tillpassat garaget på bilden utöver vanlig leverans.

 

 

A6-05Dubbelgarage Fjære 620×620
-Byggsats element kr 112 000,-
-Färdig kapat (precut) garage kr 94 000,-
Priset inkluderar fönster, dörrar, portar etc. som du ser på bilden. Grundarbete, målning och elektriskt arbete är inte inkluderat.
Kunden kan ha tillpassat garaget på bilden utöver vanlig leverans.

 

 

Ink tak E7 740x1220 hp ark-01Trippelgarage Hushovd 680×1100
-Byggsats element kr 310 000,-
-Färdig kapat (precut) garage kr 285 000,-
Priset inkluderar fönster, dörrar, portar, invändig trappa etc. som du ser på bilden. Grundarbete, målning och elektriskt arbete är inte inkluderat.
Kunden kan ha tillpassat garaget på bilden utöver vanlig leverans.

 

 

Ink-tak-kvi-2p-01 Dubbelgarage Hushovd 620×800
-Byggsats element kr 229 500,-
-Färdig kapat (precut) garage kr 203 000,-
Priset inkluderar fönster, dörrar, portar, invändig trappa etc. som du ser på bilden. Grundarbete, målning och elektriskt arbete är inte inkluderat.
Kunden kan ha tillpassat garaget på bilden utöver vanlig leverans.

 

 

Ink-tak-kvi-utvtrapp-2p-01Dubbelgarage Hushovd 620×800
-Byggsats element kr 230 500,-
-Färdig kapat (precut) garage kr 215 000,-
Priset inkluderar fönster, dörrar, portar, utvändig trappa etc. som du ser på bilden. Grundarbete, målning och elektriskt arbete är inte inkluderat.
Kunden kan ha tillpassat garaget på bilden utöver vanlig leverans.