Friheten att välja

Du kan få garaget precis hur du vill ha det. Vi fixar det mesta, säger Mirjam Reiersølmoen i Igland Garasjen.

Igland Garagen är Nordens största producent av garage, och är ett resultat av sammanslagningen av märkesnamnen Grimstad Garasjen, Igland Garasjen och Norges garasjen. Nu presenterar de ett stadigt bredare urval av standardmodeller och flexibla garagelösningar, så att du hittar just det garaget som täcker dina behov.– Vi är en komplett leverantör av garage. Våra garage bygger på traditionellt hantverk som är menat att vara länge. Efter mer än 50 år i branschen vet vi ett och annat om garage. Våra standardmodeller är ett resultat av många års erfarenhet, säger Sales Manager Mirjam Reiersølmoen.

Samarbete

– Vi har Norges största urval av standardgarage. När vi säger standard, menar vi ett garage som är gjort efter standardiserade mått. Det förenklar vår produktion och ger dig ett lägre pris. Men vi kan fortfarande tillpassa efter dina behov, säger Reiersølmoen.

– Det kan vara behov för större eller mindre tillpassningar i förhållande till standardmodellen. Takpannor eller annat taktäcke skall gärna vara tillpassat huset. Kanske du vill ha ett extra förråd på sidan på ert dubbelgarage. Då kan du «vända taket», så att infarten blir på långsidan, säger Reiersølmoen.

Ofta är tillpassning till terräng en utmaning. Om terrängen är brant, behöver du kanske murvägg på den ena sidan.

– I tillägg kommer val av dörrar och fönster. Och väljer du att ha en bod på loftet, måste du ta ställning till om det skal vara takkupa, och om trappan skall vara inomhus eller utomhus, säger Reiersølmoen.

Reiersølmoen har många gånger fått erfara att folk är olika. Det gäller inte bara smak och budget. Några kunder önskar att lägga ner mycket arbete själv, andra vill ha «nyckelfärdigt-garage».

– Vi har många alternativ och lösningar. Samtidig vet vi att det är ditt garage. Det viktigaste för oss är att du blir nöjd. Vi ser alltid på lösningar tillsammans med kunden. Vi vet att bra samarbete ger de bästa resultaten, säger hon.

Garage innan jul?

Några förhållanden måste dock vara på plats. Vilka behov har du – både nu och i framtiden? Vilken budget har du? Och hur är det med kommunens regleringsplan? Och, inte minst, hur är förhållandet med grannarna?

– Bra kommunikation är viktigt. Då blir hela processen smidigare, säger Reiersølmoen, som beräknar 3-4 månader från det att kunden tar kontakt tills garaget är färdig levererat och monterat. Med avtal i starten av september kan du alltså ha det nya garaget klart till jul.

– Alla avtal med oss förutsätter godkännande från kommunen, men vi kan ge dig råd i ansökningsprocessen. Vi ordnar snitt- och fasadritningar i skala, sockelritningar samt malluppsättning och vägledning om hur byggansökan fylls ut. Denna service följer med gratis när du köper ett garage av oss, berättar hon.

– Om det är något du undrar över under processen, tar du självklart bara kontakt med din saksbehandlare. Vi försöker alltid hjälpa dig, säger Reiersølmoen.