Ett nytt sätt att se garage på!

Igland Garagen har skapat virtuella garage som man kan se genom VR-glasögon av typen Oculus Rift. Detta är ny och spännande teknologi utvecklat för dataspel, som nu är tillgängligt för garageköpare på ståndet till Igland Garagen på Gör Din Bostad Bättre mässor (bostadsmässor).

– Med dessa virtuella glasögon får kunderna ett mer äkta intryck av hur garaget som familjen önskar köpa, framstår. – Vi tror att detta kan förenkla köpprocessen för kunderna, säger marknadschef i Igland Garasjen, Jan Kristian Benestad.

Traditionellt har man värderat ritningar och bilder av garaget, och funderat på om dessa matchar de behov man faktisk har. Man kanske har en granne eller bekant som tidigare har köpt ett liknande garage som man kan se på, eller man tar resan till Grimstad för att se på demomodeller.

– Igland Garagen önskar alltid att hjälpa kunderna med att få ett bäst möjligt intryck av produkterna som säljs. Bra bilder, 3D-ritningar, videoklipp och nu också virtuella garage ger tillsammans ett väldigt bra intryck av produkterna, säger Benestad.

«Visning» på få minuter
De virtuella glasögonen som Benestad sitter med i handen, gör att man på få minuter får ett bra intryck av hur garaget framstår. Glasögonen placeras framför ögonen, och med hjälp av en spelkonsol kan man flytta sig runt omkring i garaget. Man kan se ett praktiskt inrett garage och hur mycket plats det tar med både en och två bilar i garaget. Man kan också gå upp på loftet för att få ett intryck av rumskänslan och om man får plats med det man önskar där. En del vill använda delar av garaget som arbetsrum mens andra har behov för lagringsplats. Teknologin gör det enkelt att klicka in och ut olika element.

 

VR-brille visning

– Vi har nära samarbetat med Kristiansandföretaget DOTS, som har modellerat upp modellerna i programvaran som är i glasögonen, så att det är möjligt att kunna se garaget live, förklarar Benestad.

Kraftig växt
– Glasögonen fungerar som en simulator som gör det möjligt att visa våra garage i full storlek. I tillägg till garage, startar vi nu med att sälja flexibla lösningar för uterum och bod. Det är också gjort ett virtuellt uterum som kan ses genom glasögonen, tillägger han.

Igland Garasjen kan se tillbaka på en period präglad av kraftig växt. Igland Garasjen och konkurrenten Grimstad Garasjene, fusionerade i 2013/14. Det har enligt Benestad visat sig vara ett smart drag.

– Vi fick en kraftig försäljningsökning förra året, och sålde betydligt mer totalt sätt än vad de två företagen gjorde var för sig. Vi är nu Nordens största garageleverantör. Totalt sålde vi mer än 2.000 garage i 2015, och försäljningen ökade speciellt mycket det sista halvåret. Starten på 2016 har också varit bra, med en 40 % ökning jämfört med samma tid förra året, säger Benestad.

Igland Garagen skall vara på plats på flera mässor framöver och de virtuella glasögonen kan prövas av kunder vid ståndet.