Det gick fort att bygga garaget!

Text och foto: Øivind Karlsen

Klockan visar 07.15. Plattan ligger bar med materialet bredvid. Snickarteamet med sina tre män från Skjeberg snekkerservice är redo för dagens arbete. Ett nytt garage skall monteras, ett Igland Garage skall stå färdigt tills ägaren kommer tillbaka från jobbet klockan 16.00 samma dag.

garasje_klar_for_montering

Allt gick som planerat
-Allt gick efter planen. Vi startade på morgonen, och sa till ägaren att vi skulle vara färdiga på eftermiddagen. Vi höll det vi lovade. Det blir några garage att sätta upp för oss under året, och vi har skaffat oss lång erfarenhet på att göra just detta för Igland Garasjen Norge. I morgon bär det av till en ny plats och en ny montering.

Skjeberg_fornøyd_med_dagens_jobb
En koll klockan 15.15 visade att det bara återstod lite programmering med garagedörrarna. En kvart senare var jobbet gjort. De entusiastiske snickarna från Skjeberg snekkerservice kunde bokföra ännu ett uppdrag. Ett nytt Igland Garage var på plats. Här var platta och murning i ordning, och då tar det inte lång tid för oss innan de första enheterna är på plats. Det här garaget är på ca 36 kvadratmeter. Många sätter upp garage på 49 kvadratmeter, och dem använder vi två-tre dagar på, berättar snickaren Tommy Andersen.

Monteringstiden varierar
Montörkoordinator på Igland Garasjen Norge, Wilhelm Mikkelsen, berättar att monteringstiden på ett garage varierar. – Det beror på garagestorlek och typ, antal personer i monteringsteamet och om det är andra faktorer som påverkar arbetet. Till exempel kan det vara svårt att komma till på en eller flera av sidorna, eller dåligt ljus och underlag beroende på årstiden.

Överraskad
Ägaren av garaget, Daniel  Dahle, fick en överraskning när han kom hem från jobbet denna onsdag i april. Inget jobb var gjort på morgonen, och det nya garaget var färdigt klockan 16.00 på eftermiddagen.
-När jag ringde första gången, sa snickarna att de brukar sluta ca kl. tre på eftermiddagarna. När jag frågade om de skulle komma tillbaka nästa dag fick jag besked om att de skulle vara färdiga på en dag. Jag var lite skeptisk, men är jätte nöjd med resultatet. Jobbet är solid utfört och det hela ser robust och bra ut, säger Daniel Dahle.

Daniel_Dahle_foran_ny_garasje

Kalkylator
-När jag planerade att sätta upp ett garage kollade jag upp priser och olika möjligheter. Igland Garasjen var billigast, och det som fascinerade mig var att jag kunde lägga på och dra i från det som garaget skulle innehålla av dörrar, fönster och portar med hjälp av en egen kalkylator. Jag tycker att jag fick en bra lösning, och alla mina förfrågningar har blivit mött seriöst. Jag ville få jobbet gjort fort och var därför inställd på att inte göra det själv. Jag tycker inte alls att priset var avskräckande. Jag tror att detta är en god investering, säger Daniel Dahle.