Bygga garage? Färdigbyggt, byggsats eller precut – valet är ditt!

Igland Garasjen har genom 50 år fått erfara att det är många händiga män och kvinnor som fint klarar att bygga sitt garage själv. Många önskar ändå att få garaget levererat färdig monterat, klart att användas.  Andra vill spara några kronor och använda fritiden till att bygga garaget. Igland Garasjen har lösningar både för dig som vill ha ett färdigt garage och för dig som vill lägga ner en del egeninsats. Tiden som du använder på att bygga varierar efter vilken lösning du väljer, det samma gäller kraven på kompetens.

Igland Garasjen har tre olika garagepaket till alla standardmodeller:

montert
1)     Färdig monterat (Färdigt garage): Detta väljer du om du inte vill göra något själv. Allt fler väljer färdig monterat garage eftersom man då slipper använda värdefull fritid på att bygga garage. Ett färdig monterat garage kan vara klart till användning 5-7 veckor efter att beställning av leveransen är gjord. Våra duktiga montörlag använder i genomsnitt 2-4 dagar på att sätta ihop ett garage.
elementer
2)     Färdiga element (Byggsats) gör att du mycket snabbare kan bygga ditt garage själv. Både takstolar och väggar levereras färdig satt ihop. Ditt jobb blir då att montera ihop byggsatsen till ett färdigt garage. Av Igland Garasjen får du en omfattande monteringsvägledning och det är också videoklipp på hemsidan och youtube som hjälper dig genom byggandet. Byggsatsen kan vara klar till montering 3-5 veckor efter beställning.  Responsen från våra kunder är att de i genomsnitt använder 1-3 veckor på att montera garaget.
precut
3)     Färdig kapat (Precut) är en lösning där du själv sätter ihop stomme, vindskydd, avstyvning och fasadbeklädning. Stomme och konstruktion är färdig kapat efter mått, och takstolarna är satt ihop färdigt. Det följer också med en omfattande monteringsvägledning. Detta garagepaket kan vara klart till leverans 3-5 veckor efter beställning. Monteringstiden är något längre jämfört med byggsats eftersom du måste bygga väggarna själv. Våra kunder uppger en ca monteringstid på 2-4 veckor.

Se alla våra garagemodeller

Många leverantörer har liknande namn på sina garagepaket, men ändå så varierar det ofta vad paketen innehåller och hur mycket som följer med, både av produkter och av tjänster (Några säljer tex. utan takpannor och port). Därför är det viktigt att noga undersöka specifikationerna i erbjudandet och vara säker på att allt du behöver för att bygga garaget är inkluderat i priset.

Det billigaste garagepaketet är det som Igland Garasjen kallar precut, som är färdig kapat material. Detta kräver också mest egeninsats, högst kompetens och en del mer verktyg. Med en byggsats eller färdigt garage blir själva byggperioden på egen tomt väsentligt kortare och du kan fortare använda ditt nya garage. När du skall välja garagepaket, är det viktigt att tänka igenom hur mycket tid du har att använda och när du önskar ha ditt garage färdigt. För de allra flesta är ett färdig monterat garage den snabbaste vägen till målet, medans både byggsats och precut är bra alternativ för den som har lust och tid att sätta ihop garaget själv.

magasin-garasjer-mirijam-208x300.jpg

I 2015 har ca 80 % av kunderna köpt en byggsats eller ett färdigt garage. Under flera år har tendensen varit att kunderna vill göra mindre och mindre av arbetet själva. Det är också ganska imponerande att se hur fort det går när våra erfarna montörer monterar en byggsats på byggplatsen. Den erfarenhet de har på att bygga garage, är det få i Norden som kan konkurrera med.

Mirjam Reiersølmoen, Salgssjef Igland Garasjen.

Igland Garasjen hjälper till med att finna de bästa lösningarna för varje kund, när det gäller själva garaget och utformningen av detta. Igland Garasjen ger också råd om vilken grad av färdigställandegrad på garaget som passar bäst – allt med hänsyn till kundens budget, behov och egna önskningar.

Gå till garagekalkylatorn